Kakovostni varilni aparati

varilni aparati

Za varjenje so potrebni kakovostni varilni aparati. Ni pomembno ali ste amater ali pa tehnik varjenja. Pomembno je da imate kakovostni varilni aparat in zaščitno opremo.

Varilni aparatiKaj sploh je varjenje? Varjenje je spajanje več materialov oz. kovin v celoto. Za varjenje potrebujemo ustrezno opremo, ki brez nje se ne da variti. To so varilni aparati, ki potrebujejo več kot 80 A električnega toka. Pri točkovnem varjenju pa vsaj 12.000 A. Varilni aparati zagotavljajo 100% električni tok za varjenje. Varilni aparati uporabljajo izmenični in enosmerni tok. Varilni aparati z izmenično napetostjo uporabljamo za nizko legirano in nelegirano jeklo. Varilni aparati z enosmerno napetostjo pa uporabljamo za varjenje osnovnih kovin (baker, aluminiju, železno…). Varilne aparate izbiramo glede za kateri material ga potrebujemo. Varilni aparati TIG ustvarijo med volframovo elektrodo in varjencem električni oblok. Če hočemo dodati material ga, moramo dodajati ročno. Varilni aparati MIG\MAG omogočajo ustvarjanje s pomočjo izvora oz. varilnega izvora električni oblok. Električni oblok nastane med varjencem in varilno žico. MIG varilni aparati potrebujejo interni plin, TIG varilni aparati pa potrebujejo pri varjenju aktivni plin (kisik, ogljikov dioksid). Varilni aparati pri varjenju ustvarijo visoko temperaturo in zelo močno svetlobo. Zaradi te močne svetlobe lahko tudi oslepimo. Zato potrebujemo tudi zaščitno opremo in seveda posebno masko, da ne oslepimo. Pri varjenju moramo zelo paziti tudi na delovno okolje, ker je zelo pomembno da je delovno okolje zračno, saj se pri varjenju izloča zdravju škodljiv plin.

Upamo da smo Vam povedali dovolj informacij o varilnih aparatih in da se boste naslednjič odločili za nakup kakovostnega varilnega aparata.

Rate this post